BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

2016. augusztus 16., kedd

egy világ fordult meg bennem

De miért vagyunk ennyire megszállottjai a párkapcsolatnak?

Amióta kiléptem a gyermekek világából párkapcsolatban élek. Voltak rövidebbek, hosszabbak, de egy dolog közös volt mindben: SZAR. Vagy így vagy úgy, de mégiscsak egy másik ember, egy más személyiséget próbálunk beleszuszakolni a mi kis világunkba, ha szerencsénk van, csak egy picit lóg ki itt ott. De az a pici is elég, hogy órákat, napokat, heteket, éveket vegyen el az életedből, amit boldogan tölthetnél. Mert a párkapcsolat minden csak nem 100%-os boldogság. Én is beszoptam, nyugi, mint mindenki más, elhittem azt, amiket a mesékben, filmekben láttam, hogy ez majd megment a sötét világtól, fényt hoz az éjszakában, megédesíti az életet. TÉVES. A szeretet megédesíti, de a párkapcsolat intézménye... hát hogy is fogalmazzak... szükséges rossz. Szükséges, mert egyedül nem tudsz megélni. Szükséges HA gyereket akarsz. De mi van velünk, akik nem szeretnének családot alapítani? Mivel nyújt többet a párom, mint a legjobb barátom? Nem a testi dolgokra gondolok, hanem azon kívül. Ha lehámozunk róla minden mézes mázos dolgot, akkor mi marad nekünk? Pár óra felhőtlen boldogság, és szürkeség.

Majd halál.

Az időnk nem végtelen, erről sokan könnyen megfeledkeznek, és csak szórják a legdrágább értéküket, bárkinek odaadják, mert azt mondták így kell. Mert azt mondták, hogy iskolába kell járni. Azt mondták tanulni kell. Azt mondták, ennyi tudás nem elég, még tanulj, amíg meg nem halsz. Azt mondták munka kell, hogy pénzt keress. Azt mondták pénz kell, hogy ne halj éhen.
Azt mondják ugorjunk a kútba, és mi önként és dalolva meg is tesszük.

Lehet ideje lenne átlépni a régi kor hagyományain, amiben egyedül meghaltál, és fejlődni a korral, levedleni a kisajátítást, és megtanulni osztozni. Ha minden értéket összegyűjtenénk, és újból elosztanánk egyenlően mindenkinek, nem lenne éhezés, nem lennének háborúk, jutna mindenkinek, és egy jobb, élhetőbb társadalmat kapnánk. De ehhez egy evolúciós szintet kellene meglépni, amire mi képtelenek vagyunk.

Mert azt csináljuk, amit mondanak nekünk. És ezt hívjuk SZABADSÁGNAK.

0 megjegyzés: